O nás
Od roku 2005 vyplňujeme mezeru mezi všemi restauracemi rychlého občerstvení a takzvanými luxusními (drahými) restauracemi.
Koncept restaurace
STEAKGRILL® je český koncept, který byl vypracován Michaelem Klímou na základě dvacetiletých zkušeností a práce v amerických steakhousech. Od jiných restaurací se liší tím, že mimo steaků nabízí celou škálu populárních mezinárodních jídel.
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
- Michael Dobromil Klíma – zakladatel konceptu STEAKGRILL®
- * 23. 6. 1928 až † 15. 10. 2011
- Mikeův životní příběh jako jeden z článků Mikeovy pomyslné univerzity pro hosty
Naše steakové maso
Hovězí steaky připravujeme z vyzrálého masa s vysokým stupněm mramorování. Steaky propékáme přesně podle přání hosta (viz stupně propečenosti níže). Pokud si nejste jistí, personál je vždy připraven vám poradit.
- Rare
- Medium rare
- Medium
Používáme chlazené, nikdy nemražené maso. Před přípravou necháme maso vždy uležet na pokojovou teplotu. Veškeré maso tenderizujeme zásadně šetrnou manuální cestou (bez chemikálií).
- USDA Prime
- USDA Choice
- USDA Select
Maso nakupujeme převážně z jihoamerických farem, většinou z Uruguaye, vždy se středním či vysokým stupněm mramorování. Jedná se o dokrmovanou zvěř (tzv. grainfed) nebo maso s třídou kvality USDA Prime a USDA Choice.
Videoarchiv
Naše restaurace se objevila v pořadech Živě na Jedničce a Kluci v akci. V rámci pořadů jsme mimo jiné ukázali, jak správně připravit hamburger nebo naše vepřová žebra.