O nás

Naším ojedinělým českým restauračním konceptem už od roku 2005 vyplňujeme mezeru mezi všemi restauracemi rychlého občerstvení a takzvanými luxusními (drahými) restauracemi. Pečlivým přístupem k masu a k vaření obecně jsme se dostali na špičku české gastronomie a také do několika televizních pořadů.

Koncept restaurace

STEAKGRILL® je český koncept, který byl vypracován Michaelem Klímou na základě dvacetiletých zkušeností a práce v amerických steakhousech. Od jiných restaurací se liší tím, že mimo steaků nabízí celou škálu populárních mezinárodních jídel.

Jídla vaříme na objednávku – nepředvařujeme. Používáme zařízení přímo určená pro konkrétní přípravu. Steaky děláme na grilu, játra na griddlu, cordon se smaží. Zvídaví hosté mají možnost nahlédnout do kuchyně, jakým způsobem jídla připravujeme.

Michael Dobromil Klíma
Michael Dobromil Klíma – zakladatel konceptu STEAKGRILL®
* 23. 6. 1928 až † 15. 10. 2011
Mikeův životní příběh jako jeden z článků Mikeovy pomyslné univerzity pro hosty
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Životní krédo Mikea z originálního Early to bed, early to rise, work like hell and advertise!

Naše steakové maso

Hovězí steaky připravujeme z vyzrálého masa s vysokým stupněm mramorování. Steaky propékáme na různé úrovně propečení. Pokud si nebudete vědět rady, tak si nechte od obsluhujícího personálu poradit a ukázat steaky v syrovém stavu.

steak rare
Rare
steak medium rare
Medium rare
steak medium
Medium
steak medium well
Medium well

Maso nakupujeme chlazené (nemražené), převážně z farem v Jižní Americe, většinou z Uruguaye. Na přesný původ masa se můžete zeptat obsluhujícího personálu. Maso u nás dozrává v ideálních podmínkách.

Vaření nejsou žádné čáry máry – jaká kvalita jde do hrnce, taková jde z hrnce.
— M. D. Klíma

Steaky připravujeme z masa s vysokým a středním stupněm mramorování. Jedná se o dokrmovanou zvěř (tzv. Grainfed) nebo maso s třídou kvality USDA Prime a USDA Choice (viz stupně USDA níže). Před zpracováním maso necháváme odstát na pokojovou teplotu. Veškeré maso křehčíme (tenderizujeme) šetrnou mechanickou metodou – jehličkami (bez použití přísad).

Třída kvality USDA Prime
USDA Prime
Třída kvality USDA Choice
USDA Choice
Třída kvality USDA Select
USDA Select

Vysíláno v TV

Naše restaurace se objevila v pořadech Živě na Jedničce a Kluci v akci. V rámci pořadů jsme mimo jiné ukázali, jak správně připravit hamburger nebo naše vepřová žebra.

Videa na YouTube
10 minutové video, kde Jaroslav Honzajk představuje restauraci Steakgrill.
15 minutová reportáž o restauraci Steakgrill z Ústecké TV.
Seriál grilování na ČT1
V rámci série Grilování jsme v pořadu Živě na Jedničce divákům ukázali jak na hamburger a lososa.
Seriál: Grilování mletého masa
Seriál: Grilování
Kluci v akci – „Legendy české kuchyně“
Ve videu se od Michaela Dobromila Klímy dozvíte jak připravit vepřovou panenku Parmentiére, Cobb salát, Striploin steak a vepřová žebra Steakgrill.
Legendy české kuchyně – Michael Klíma (2010).