O nás

Od roku 2005 vyplňujeme mezeru mezi všemi restauracemi rychlého občerstvení a takzvanými luxusními (drahými) restauracemi.

Koncept restaurace

STEAKGRILL® je český koncept, který byl vypracován Michaelem Klímou na základě dvacetiletých zkušeností a práce v amerických steakhousech. Od jiných restaurací se liší tím, že mimo steaků nabízí celou škálu populárních mezinárodních jídel.

  • M. D. Klíma a Jaroslav Honzajk
Michael Dobromil Klíma
Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat!
Michael Dobromil Klíma – zakladatel konceptu STEAKGRILL®
* 23. 6. 1928 až † 15. 10. 2011
Mikeův životní příběh jako jeden z článků Mikeovy pomyslné univerzity pro hosty

Naše steakové maso

Hovězí steaky připravujeme z vyzrálého masa s vysokým stupněm mramorování. Steaky propékáme přesně podle přání hosta (viz stupně propečenosti níže). Pokud si nejste jistí, personál je vždy připraven vám poradit.

steak rare
Rare
steak medium rare
Medium rare
steak medium
Medium

Používáme chlazené, nikdy nemražené maso. Před přípravou necháme maso vždy uležet na pokojovou teplotu. Veškeré maso křehčíme (tenderizujeme) zásadně šetrnou manuální cestou (bez chemikálií).

USDA Prime quality class
USDA Prime
USDA Choice quality class
USDA Choice
USDA Select quality class
USDA Select

Maso nakupujeme převážně z jihoamerických farem, většinou z Uruguaye, vždy se středním či vysokým stupněm mramorování. Jedná se o dokrmovanou zvěř (tzv. grainfed) nebo maso s třídou kvality USDA PrimeUSDA Choice.

Videoarchiv

Naše restaurace se objevila v pořadech Živě na Jedničce a Kluci v akci. V rámci pořadů jsme mimo jiné ukázali, jak správně připravit hamburger nebo naše vepřová žebra.