Stálá nabídka jídel Račiněves
Nabízíme populární jídla mezinárodní kuchyně. Mimo steaků a burgerů si přijdou na své i milovníci salátů a netradičních polévek, pro které je náš podnik také vyhlášený.
- Texaské chilli Polévku přezdíváme „vítězné chilli“, protože s ní Mike vyhrál v Americe první cenu – 5 000 dolarů. Recept na vítězné chilli na Hostovce 1, 7, 6
- Americká specialita. Hustá pálivá polévka plná mletého hovězího a vepřového masa, drcených rajčat, jalapeño papriček a fazolí. Doporučujeme s česnekovou bagetou.
- Cena:
- malé59 Kč velké85 Kč double165 Kč
- Kachní kaldoun Každý kaldoun má svá specifika. Obecně to je ne příliš hustá krémová polévka z drůbežího vývaru s drůbky… Článek o kaldounu na Hostovce 7, 1, 3, 9
- Česká specialita. Hustá bešamelová Bešamelová omáčka, krátce bešamel nebo béchamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha dalších omáček – např. omáčky Mornay, nebo hořčičné omáčky. Termín bešamel na Hostovce polévka se zeleninou, kachními drůbky, širokými nudlemi a houskovými knedlíčky.
- Cena:
- malý59 Kč velký85 Kč double165 Kč
- Hovězí vývar 1, 3, 9
- Celou noc tažený vývar s hovězím masem a morkovými kostmi, se zeleninou, játrovými kuličkami a tenkými nudlemi.
- Cena:
- malý59 Kč velký75 Kč
- Denní polévka
- Informace o denní polévce naleznete v restauraci.
- Cena:
- malá59 Kč velká75 Kč
Hamburgery
Hamburgery připravujeme tradičně – velké a šťavnaté.
- Chicken Burger 1, 10, 7, 3, 11
- Grilovaný marinovaný kuřecí steak, sezamová bulka, okurka, ledový salát, náš BBQ dip V Americe se původně výraz barbecue, zkrácený na BBQ, používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem. Palivem bylo dřevěné uhlí nebo hikorové dřevo. Termín BBQ na Hostovce , hranolky, salát Coleslaw.
- Cena:
- 245 Kč
- Cheese Burger 1, 10, 7, 3, 11
- Grilovaný steak z mletého hovězího krku (180 g), sezamová bulka, náš BBQ dip V Americe se původně výraz barbecue, zkrácený na BBQ, používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem. Palivem bylo dřevěné uhlí nebo hikorové dřevo. Termín BBQ na Hostovce , sýr, rajče, slanina, ledový salát, červená cibule, okurka, hranolky, salát Coleslaw (stupeň propečení masa medium, pro změnu požádejte obsluhu).
- Cena:
- 289 Kč
- Salátový bar (pátek–neděle)
- Namíchejte si vlastní salát dle své chuti v našem samoobslužném baru (více informací u obsluhy). Vybrat si můžete z mnoha druhů zeleniny, sýrů, drezinků a ostatních ingrediencí.
- Cena:
- malá miska59 Kč velká miska129 Kč
- Cobb salát 3, 7, 1, 10
- Jeden z nejpopulárnějších salátů. Ledový salát, rajčata, avokádo, kuřecí maso, vajíčko, modrý plísňový sýr, grilovaná slanina, římský salát, pikantní Derby dresing, česneková bageta.
- Cena:
- 279 Kč
- Caesar salát První zajímavá věc na Caesar salátu je, že není americký, a že nemá nic společného s Juliem Caesarem. Americký název salátu Caesar je chybný. Vynález tohoto salátu, kdysi populárního jen ve Spojených státech amerických, je přičítán italskému imigrantovi Livio Santinimu. Termín Caesar salát na Hostovce 3, 7, 4, 1, 10, 2 (krevety)
- Římský salát, krutony, strouhaný sýr Grana Padano Grana Padano je italský tvrdý sýr vyrobený z kravského mléka z dvojího dojení, který zraje 1–4 roky. Termín Grana Padano na Wikipedii , Caesar dresing, černé olivy, volitelně grilovaný steak z marinovaných kuřecích prsou nebo grilované krevety.
- Cena:
- malý99 Kč velký135 Kč kuře209 Kč krevety259 Kč
- Zelný salát Coleslaw, 360 g 3
- Původem holandský salát populární po celém světě. Zelný salát z krouhaného zelí, mrkev, cibule, majonéza.
- Cena:
- 89 Kč
- Salát z černých oliv, 150 g
- Španělské černé olivy bez pecky, drobně nakrájená červená cibule, čerstvá červená paprika, plocholistá petrželka, bílý vinný ocet, olivový olej, černý pepř.
- Cena:
- 109 Kč
Z pánve, fritézy a woku
Pro přípravu mezinárodních jídel používáme autentická zařízení.
- Crispy Salmon 4, 7, 11
- Steak z chlazeného lososa upravený na olivovém oleji s extra křupavou kůží, šťouchané brambory s pórkem a slaninou, pečená cherry rajčata, náš dresing (stupeň propečení lososa medium, pro změnu požádejte obsluhu).
- Cena:
- 329 Kč
- Filírované Tímto termínem se označuje vykrajování filet. Nejen z ryb nebo masa, ale také z ovoce, například pomeranče. kachní prso sous-vide Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Termín Sous-vide na Wikipedii 7, 3, 1
- Marinované kachní prso s rozmarýnem a olivovým olejem, vařené metodou sous-vide Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Termín Sous-vide na Wikipedii , následně opečené. Podávané s gratinovanými Výraz gratinování je převzat z francouzštiny a znamená zapékání. Při gratinování vzniká krusta, podpořená často použitím strouhaného sýra, strouhanky ap. Slovo je odvozeno od seškrabávání (fr. gratter) právě této připečené kůrky. Termín Gratinování na Wikipedii bramborami, krémovým špenátem a brusinkovou omáčkou.
- Cena:
- 255 Kč
- Kung Pao Chicken 5, 12, 1, 6
- Podle originálního čínského receptu. Kousky kuřete restované v čínském woku se zálivkou ze sojové omáčky a sladkého bílého vína, arašídy, chilli papričky, jasmínová rýže, mrkev s rozinkami.
- Cena:
- 235 Kč
- Buffalo Wings, 400 g 3
- Populární americké jídlo. Kuřecí křidélka obalená v naší speciální pikantní BBQ omáčce V Americe se původně výraz barbecue, zkrácený na BBQ, používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem. Palivem bylo dřevěné uhlí nebo hikorové dřevo. Termín BBQ na Hostovce , hranolky, salát Coleslaw. Doporučujeme česnekový dip.
- Cena:
- 225 Kč
- Chicken Cordon Bleu 3, 7, 1
- Plátky burgundské šunky a sýru Goudy uzavřené do kuřecího prsa, smažené dozlatova v trojobalu, hranolky, salát Coleslaw. Doporučujeme tatarskou omáčku.
- Cena:
- 225 Kč
- Smažené kuřecí nugety 1, 3
- Smažené nugety z čerstvých kuřecích prsou obalené ve strouhance, hranolky a salát Coleslaw. Doporučujeme tatarskou omáčku.
- Cena:
- 195 Kč
- Chicken Penne Pomodoro 1, 7, 3
- Kuřecí prsa na nudličky (100 g), italské těstoviny s rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou se smetanou, strouhaný sýr Grana Padano Grana Padano je italský tvrdý sýr vyrobený z kravského mléka z dvojího dojení, který zraje 1–4 roky. Termín Grana Padano na Wikipedii , olivový olej.
- Cena:
- 195 Kč
Z grilu a griddlu
Grilujeme prvotřídní marinované maso a vždy odleželé na ideální teplotu.
- Grilled Pork Chop, 300 g 3, 7, 11
- Grilovaný steak z vepřové pečeně s kostí naložený v bylinkové marinádě, šťouchané brambory s pórkem a slaninou, pečená cherry rajčata.
- Cena:
- 329 Kč
- Grilovaná hovězí játra 3, 7
- Steaky z hovězích jater grilované s cibulí a slaninou, hranolky, salát Coleslaw (stupeň propečení jater medium, pro změnu požádejte obsluhu). Doporučujeme tatarskou omáčku.
- Cena:
- 209 Kč
- BBQ V Americe se původně výraz barbecue, zkrácený na BBQ, používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem. Palivem bylo dřevěné uhlí nebo hikorové dřevo. Termín BBQ na Hostovce Baby Back Ribs 3
- Vepřová žebírka grilovaná v naší pikantní BBQ V Americe se původně výraz barbecue, zkrácený na BBQ, používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem. Palivem bylo dřevěné uhlí nebo hikorové dřevo. Termín BBQ na Hostovce omáčce, hranolky, česnekový dip.
- Cena:
- 329 Kč
- Grilovaná panenka Madagaskar 1, 7, 11
- Grilovaná panenka krájená na medailonky, smetanová omáčka s madagaskarským pepřem, gratinované brambory Výraz gratinování je převzat z francouzštiny a znamená zapékání. Při gratinování vzniká krusta, podpořená často použitím strouhaného sýra, strouhanky ap. Slovo je odvozeno od seškrabávání (fr. gratter) právě této připečené kůrky. Termín Gratinování na Wikipedii , krémový špenát.
- Cena:
- 275 Kč
- Grill Mix 3, 7, 1
- Grilovaná vepřová panenka, hovězí játra, marinované kuřecí prso, slanina, šťouchané brambory s pórkem a slaninou, sázené vajíčko, ajvar dip, žampion, cibule, kukuřice O’Brien.
- Cena:
- 255 Kč
Hovězí steaky
Provádíme opravdové grilování prémiového masa na přímém ohni – vždy odleželého na pokojovou teplotu. Úpravu hovězích steaků doporučujeme medium-rare, maximálně medium. Ke steakům si můžete objednat některou z našich omáček.
- Grilled Fillet Mignon, 180 g 1, 7
- Steak z hovězí svíčkové z mladého býka, obalený sušenou slaninou, grilovaný na vnitřní teplotu podle Vašeho přání, šťouchané brambory s pórkem, slaninou a bylinkovým máslem, krémový špenát.
- Cena:
- 485 Kč
- Flank steak, 300 g 1, 7
- Grilovaný, tence krájený hovězí pupek z jižní Ameriky, grain fed, plemene Black Angus. Podávaný na horké plotýnce s restovanou cibulí, žampiony a paprikou, k tomu lahůdkové brambory s rozmarýnovým olivovým olejem, česnekový dip.
- Cena:
- 549 Kč
- Rib Eye Steak, 300 g 3, 1, 7
- Jeden z nejpopulárnějších steaků.
Tenderizovaný
Tenderizování pochází z anglického tenderize, tj. změkčit surovinu nebo narušit její tuhá vlákna tak, aby surovina byla křehčí.
Termín tenderizování na Hostovce steak z vysoce mramorovaného vysokého roštěnce grilovaný na vnitřní teplotu podle Vašeho přání, lahůdkové brambory s rozmarýnovým olivovým olejem, krémový špenát, česnekový dip. - Cena:
- 639 Kč
- New York Strip Steak au Poivre V českém překladu se tento (původem francouzský steak) nazývá jako steak na pepři. Termín Steak au Poivre na Hostovce , 300 g 3, 1, 7
- Velice populární americký steak. Tenderizovaný steak z nízkého roštěnce s tukovým krytím, okořeněný čerstvě drceným pepřem, grilovaný na vnitřní teplotu podle Vašeho přání, lahůdkové brambory s rozmarýnovým olivovým olejem, krémový špenát, česnekový dip.
- Cena:
- 619 Kč
Dezerty
Nabízíme osvědčené restaurační dezerty, které sami vyrábíme podle autentických receptur. Dezerty připravujeme na objednávku, proto jsou vždy čerstvé a prvotřídní.
- Hot Chocolate Fondant Fondán je cukrová hmota, její název pochází z francouzského slova fondre, což znamená rozpustit. A právě to se stane, pokud fondán vložíte do úst. Cukrová hmota se pomalinku rozpustí. Obvykle se fondánem označuje jak cukrová hmota, kterou známe například z větrníků, tak i ta hmota, kterou se potahují dorty. Termín Fondán na Svět cukrářů 3, 7, 1, 8
- Horký čokoládový fondant Fondán je cukrová hmota, její název pochází z francouzského slova fondre, což znamená rozpustit. A právě to se stane, pokud fondán vložíte do úst. Cukrová hmota se pomalinku rozpustí. Obvykle se fondánem označuje jak cukrová hmota, kterou známe například z větrníků, tak i ta hmota, kterou se potahují dorty. Termín Fondán na Svět cukrářů s dokonalou pistáciovou zmrzlinou Angelato a višněmi. (Příprava cca 20 minut.)
- Cena:
- 149 Kč
- Bananas Foster 7, 3, 8
- Rumem flambované banány s karamelizovaným cukrem a pomerančovou šťávou, skořice, vlašské ořechy, podávané s vanilkovou zmrzlinou.
- Cena:
- 125 Kč
- Smažená vanilková zmrzlina 1, 7, 3, 8
- Zmrzlina obalená v krustě z oplatek, kokosu a vlašských ořechů s ovocnou omáčkou, domácí šlehačka.
- Cena:
- 109 Kč
- Kaiserschmarrn 7, 3, 1
- Císařský trhanec s teplou meruňkovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou.
- Cena:
- 109 Kč
- Creme brulée 7, 3
- Pečený smetanový žloutkový krém s pravou vanilkou a karamelovou krustou.
- Cena:
- 95 Kč
- Výběrové kopečkové zmrzliny se šlehačkou
- Čokoládová, vanilková, jahodová.
- Cena:
- 44 Kč
- Výběrové kopečkové zmrzliny se šlehačkou
- Angelato pistáciová.
- Cena:
- 59 Kč
Dětská jídla
Pro naše nejmenší strávníky připravujeme za zvýhodněnou cenu jídla s nízkou gramáží.
- Pirátův poklad 1, 3, 9
- Smažené nugety z čerstvých kuřecích prsou, hranolky a medový kečup.
- Cena:
- 99 Kč
- Kuřecí přírodní nugety 9
- Šťouchané brambory s pórkem a slaninou, medový kečup.
- Cena:
- 85 Kč
- Penne pomodoro 1, 7, 3
- Italské těstoviny penne rigate s rajčaty, česnekem, bazalkou a smetanou.
- Cena:
- 79 Kč
Přílohy
Na přání je možné změnit přílohu u každého jídla. Pokud si nebudete jistí, jakou přílohu zvolit, nechte si poradit u obsluhy.
- Grilovaná bageta s česnekovým máslem 1, 7
- Cena:
- 49 Kč
- Šťouchané brambory s pórkem a slaninou 7
- Cena:
- 45 Kč
- Vařené brambory s máslem 7
- Cena:
- 39 Kč
- Bramborové hranolky 6 × 6 mm
- Cena:
- 45 Kč
- Jasmínová rýže
- Cena:
- 39 Kč
- Restovaná zelenina v čínském woku
- Cena:
- 99 Kč
- Gratinované brambory Výraz gratinování je převzat z francouzštiny a znamená zapékání. Při gratinování vzniká krusta, podpořená často použitím strouhaného sýra, strouhanky ap. Slovo je odvozeno od seškrabávání (fr. gratter) právě této připečené kůrky. Termín Gratinování na Wikipedii 7
- Cena:
- 55 Kč
- Zelný salát Coleslaw malý, 100 g 3
- Cena:
- 32 Kč
- Kukuřice O’Brien 7, 1
- Cena:
- 49 Kč
- Krémový špenát 7, 1
- Cena:
- 49 Kč
- Čerstvé housky z pekařství Kraupner 1
- Cena:
- 8 Kč
- Mrkev s rozinkami na másle 7
- Cena:
- 30 Kč
- Lahůdkové brambory s rozmarýnovým olivovým olejem
- Cena:
- 45 Kč
Pochutiny a omáčky
Kdo má rád rozmanité přílohy, může si zvolit z našich omáček, dipů a pochutin. Nabízené omáčky vyrábíme sami od základu.
- Čerstvě pražené mandle, 100 g 8
- Cena:
- 59 Kč
- Papričky jalapeño krájené
- Cena:
- 33 Kč
- Pepřová omáčka Madagaskar 7, 9, 6
- Cena:
- 49 Kč
- Omáčka z lesních hub 7, 1, 9
- Cena:
- 49 Kč
- Naše tatarská omáčka 3
- Cena:
- 36 Kč
- Česnekový dip 3, 7
- Cena:
- 36 Kč
- BBQ dip V Americe se původně výraz barbecue, zkrácený na BBQ, používal jenom pro označení úpravy celých prasat, telat, ovcí nebo i jiných velkých kusů masa na rožni nebo na roštu nad plamenem. Palivem bylo dřevěné uhlí nebo hikorové dřevo. Termín BBQ na Hostovce
- Cena:
- 33 Kč
- Kečup Heinz 9
- Cena:
- 33 Kč
- Bylinkové máslo
- Cena:
- 45 Kč
- Ajvar dip
- Červené papriky, lilek, česnek.
- Cena:
- 33 Kč
Informace pro hosty
- Signature dish
- Tato jídla nás charakterizují a patří k nejoblíbenějším. Je to také doporučení jídel pro naše nové zákazníky.
- Záměna jedné přílohy u každého jídla je možná.
- Veškerá jídla vydáváme s sebou a za zabalení účtujeme 5 Kč.
- Dělení některých jídel je možné za příplatek 15 Kč.
- Jídla je možné objednat nejpozději hodinu před koncem otevírací doby.
- Informace o konkrétních alergenech v pokrmech žádejte u obsluhy.
- Balená jídla s sebou jsou určeny k přímé spotřebě
Seznam alergenů
- Obiloviny obsahující lepek,
- korýši,
- vejce,
- ryby,
- podzemnice olejná (arašídy),
- sójové boby (sója),
- mléko,
- skořápkové plody,
- celer,
- hořčice,
- sezamová semena (sezam),
- oxid siřičitý a siřičitany,
- vlčí bob (lupina),
- měkkýši.